:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2016   12:05

0

113

Bogosavljević-Bošković sutra u Berlinu

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine navodi se da će Bogosavljević-Bošković u Berlinu boraviti na poziv saveznog ministra za hranu i poljoprivredu Nemačke Kristijana Šmita.

Samit ministara poljoprivrede tradicionalno se organizuje u okviru najvećeg svetskog sajma za prehranu, poljoprivredu i hortikulturu, a ove godine biće posvećen obezbeđivanju dovoljne količine hrane u eri urbanizacije.

Tokom tog samita, ministri poljoprivrede zemalja učesnica usvojiće saopštenje Globalnog foruma 2016. godine pod nazivom "Kako prehraniti gradove – Poljoprivreda i ruralna područja u eri urbanizacije".

Tokom posete Berlinu, Bogosavljević-Bošković će se na štandu Slovenije sastati sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i hrane te zemlje Dejanom Židanom, sa kojim će razgovarati o daljim aktivnostima na unapređenju bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede.

Na inicijativu iranske strane, planiran je i sastanak sa ministrom poljoprivrede te zemlje Mahmudom Hodžatijem i razgovor o mogućem susretu povodom potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti zdravlja bilja i biljnog karantina u cilju sprečavanja širenja biljnih bolesti i štetočina koje mogu da imaju katastrofalne posledice po poljoprivredu i ekonomiju jedne zemlje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva