:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 13, 2018   12:05

0

176

Bogdan Mitrović ponovo sa porodicom


Bogdan Mitrović, koji je juče oslobođen, po dolasku kući zahvalio je svima koji su pomogli da, kako kaže, pobedi pravda.




"Na pravdu Božju, ni kriv ni dužan, nikome nisam ukrao, ja sam ostario u Sopini, nikome nisam dao šamar, a odjednom da postanem, kako kažu, zločinac, krivo mi je bilo i to pred porodicom da me hapse", kaže Mitrović. 


Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić poželeo je dobrodošlicu Mitroviću posle 137 dana provedenih u pritvoru na Kosovu gde je bio odvojen od porodice koja je, kako je rekao, uzor i ponos celoj Srbiji.



"Vi ste za ponos i vi ste se kao junak i kao lav borili za sve nas time što nikad niste odustali od vaše imovine i vašeg imanja na KiM i vašim ste primerom pokazali da je to za vas svetinja, kao što je i ova porodica za vas svetinja, tako i crkva koju ste išli u Mušotiste da obiđete vaše svetinje i mi se ponosimo vama Bogdane i dobro nam došli kući", rekao je Đurić. 



Advokat uverava da je Mitrovićevo puštanje na slobodu deo borbe, koja, kako kaže, tek predstoji.



"Da iz kuće i njegovog imanja izbacimo čoveka koji ga je nepravedno optužio i da se porodica jednom vrati u svoje selo, da se vrati crkvi koju su izgradili i da se vrate svojim ognjištima dedovskim", kaže Mitrovićev advokat Dejan Vasić. 



Sedemdeset četvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine je uhapšen 28. avgusta u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe rasljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.



Specijalne snage kosovske policije pretresle su autobus koji ih je dovezao i po optužbi za teška krivična i ratna dela stavile Mitroviću lisice i odvezle ga u Prizren.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva