:

:

TV Most

Foto: knjaz.co.rs

clock

Februar 05, 2015   12:05

0

183

Bodon:Tražimo nove prilike za ulaganja u Srbiji

"Verujemo da srpska ekonomija ima potencijal da ubrzano raste i dostigne standard razvijenijih zemalja centralne i istočne Evrope. Sektor proizvodnje i prerade hrane može da bude jedan od ključnih motora tog razvoja i mi očekujemo da će firme poput 'Imleka', 'Bambija' i 'Knjaza Miloša' dati znatan doprinos tome", rekao je Bodon u intervjuu za sutrašnji "Blic".

"Mid Europa Partners" nedavno je kupio "Denjub fuds grupu" (84, DFG) u čijem sastavu posluju kompanije "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš", a Bodon najavljuje da će njegova kompanija podržati menadžment u daljem razvoju firmi u okviru DFG u Srbiji i pomoći da uvećaju svoj izvoz na druga tržišta u regionu, gde su njihovi brendovi poznati ali bi mogli da dostignu veći promet od sadašnjeg.

"Takođe planiramo da se proširimo putem selektivnih akvizicija firmi koje se uklapaju u strategiju članica grupe i time im pomognemo da dodatno uvećaju svoje regionalno prisustvo. Nameravamo da proširimo proizvodne kapacitete svih članica grupe u Srbiji i dodatno ojačamo veze s lokalnim dobavljačima i kupcima, koje smatramo ključnim za njihov dalji uspeh", naglasio je Bodon.

On je najavio i blisku saradnju s upravom "Knjaza Miloša" koja, kako je rekao, ima veliki potencijal, da bi firmu ojačali u Srbiji i proširili u regionu, kao i druge članice grupe.

"Želimo da 'Knjaz Miloš' u skladu sa svojom velikom tradicijom opet postane lider na tržištu mineralne vode u Srbiji", poručio je Bodon.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva