:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 20, 2015   12:05

0

126

Blagojević: Kontrola od vrata do vrata

Blagojević navodi da je to utvrđeno na trećini objekata koje su predstavnici Kancelarije za obnovu poplavljenih područja obišli.

"To znači da u oko deset odsto slučajeva postoji sumnja da je do priznavanja prava na pomoć došlo davanjem lažnog iskaza, bilo podnosioca zahteva ili svedoka koji su potkrepili tvrdnje podosioca zahteva", kaže u intervjuu za RTS Marko Blagojević.

Dodao je da je reč o 45 slučajeva, i kada je reč o gradnji nove kuće i isplati novca za gradnju nove kuće. To su sume od dva, dva i po i tri miliona dinara, napomenuo je Blagojević.

"Uradili smo kontrolu na trećini objekata i do kraja ćemo otići na svaku adresu, sve dok ne budemo sigurni da je pomoć otišla u prave ruke", kaže Direktor kancelarije za obnovu.

Blagojević naglašava da je posle kontrole, Kancelarija za obnovu zaustavila gradnju, odnosno zautavila isplatu pomoći i da je na taj način sačuvano milion evra.

Blagojević ističe da je par slučajeva dobilo epilog, a da uopšte nisu došli do suda, pošto su se oni protiv kojih su podnete krivične prijave dogovorili sa tužiocem da vrate novac.

Direktor Kancelarije za obnovu kaže da je bilo raznih slučajeva i da je svaki slučaj zaseban.

"Ključni posao za Kancelariju je provera i kontrola svakog od tih rešenja na osnovu kojih je pomoć isplaćena", zaključuje Blagojević.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva