:

:

TV Most

clock

April 10, 2015   12:05

0

164

Blagodatni oganj u Eparhiji raško-prizrenskoj

Blagodatni oganj koji će vernicima predati patrijarh Jerusalimski Teofil, biće prenesen sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja već istog dana i svečano dočekan u hramu Sv. Save u Beogradu.

Na Vaskršnji ponedeljak, 13. aprila, sa blagoslovom episkopa raško-prizrenskog Teodosija delegacija Kancelarije za Kosovo i Metohiju na čelu sa zamenikom šefa kancelarije Dušanom Jovovićem preneće blagodatni oganj jerusalimski na Kosovo i Metohiju.

Raspored dočeka blagodatnog ognja

Vaskršnji ponedeljak, 13 april:

9.00 časova – Sveta liturgija koju će služiti episkop raško-prizrenski G. Teodosije u manastiru Gračanica. U nastavku liturgije biće dočekan blagodatni oganj u manastiru.

15.00 časova – Blagodatni oganj stiže u manastir Pećku patrijaršiju, duhovno središte naše crkve, gde će ga svečano dočekati sestrinstvo manastira sa sveštenstvom i vernim narodom Pećkog namesništva.

17.00 časova – Svečani doček blagodatnog ognja u manastiru Visoki Dečani i u nastavku večernje bogosluženje.

Vaskršnji utorak, 14. april:

8.00 časova – Sveta liturgija koju će služiti episkop raško-prizrenski Teodosije u manastiru Sopoćani. U nastavku liturgije biće svečano dočekan blagodatni oganj jerusalimski u prisustvu sveštenstva i vernog naroda novopazarskog arhijerejskog namesništva.

Eparhija raško-prizrenska poziva verni narod da u ovim radosnim vaskršnjim danima učestvuje u crkvenim bogosluženjima i molitveno dočeka blagoslov koji nam povodom ovogodišnjih vaskršnjih praznika dolazi iz svetog grada Jerusalima.

Izvor: Eparhija raško-prizrenska

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva