:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 23, 2015   12:05

0

150

Biznis forum u u Beču za podršku srpskom izvozu



Reč je o najvećem poslovnom forumu Srbija-Austrija do sada i namera je da se pruži podrška srpskim preduzećima da upoznaju svoje austrijske partnere i da izađu na ovo tržište, rekao je Čadež, uoči održavanja foruma u Beču.

On je najavio da će na skupu učestvovati predstavnici oko 50 srpskih preduzeća, koji će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima austrijskih firmi, dok će takođe oko 250 austrijskih firmi imati priliku da se upozna sa potencijalima srpskih kompanija i klastera.

Oni će, kako je dodao, imati priliku da se saznaju koji su to veliki investicioni projekti u Srbiji u kojima bi mogli da učestvuju u okviru procesa privatizacije srpskih preduzeća.

Velika šansu vidim, ne samo u dolasku austrijskih kompanija kao investitora u Srbiju, već i u šansi srpskih preduzeća, koja mogu da proizvedu dobar proizvod i da ga plasiraju na tržište Austrije, u partnerstvu sa austrijskim kompanijama, dodao je Čadež.

On je ukazao da je veoma važna politička podrška ovakvim biznis forumima, zbog čega je značajno prisustvo premijera Aleksandra Vučića.

Mislim da ćemo uspeti da damo austrijskim kompanijama sveobuhvatnu sliku šta se na planu reformi desilo u Srbiji , koji su reformski zakoni doneti što može da im olakša donošenje odluke za investiranje u Srbiji, dodao je Čadež.

On je dodao i da predstavništvo PKS-a u Beču upravo obeležava 10 godina postojanja koje je u znaku jako intezivne privredne saradnje dve zemlje.

On je napomenuo da je Privredna komora Austrije partner i mentor srpskoj komori u sveobuhvatnoj reorganiziji i uspostavljanju novog komorskog sistema u našoj zemlji.

Želimo da se ugledamo austrijski model komorskog sistema i da ga primenimo na uslove u našoj zemlji, rekao je on i dodao da svako odeljenje Privredne komore Austrije prenosi znanje kolegama iz svog sektora zaposlenima u PKS-u.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva