:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2015   12:05

0

116

Bivši senator Rik Santorum u trci za Belu kuću



Senator od 1995. do 2007. godine, katolik i zagovornik "porodičnih vrednosti", a protivnik istopolnih brakova, ulazi u "arenu" republikanskih kandidata za Belu kuću u kojoj su već četiri senatora, četiri guvernera, četiri bivša guvernera... Dok se očekuju kandidature "teškaša" kao što je Džeb Buš, bivši guverner Floride iz moćne porodice dva bivša predsednika, Santorum je upamćen i kao jedan od 24 senatora koji su 2006. godine pisali Džordžu Bušu da pruži podršku demokratskoj vlasti u Srbiji, koja je od "vitalnog značaja za budućnost jugoistočne Evrope i regionalne interese SAD".

On je svojevremeno rekao i "ne" vazdušnim udarima na našu zemlju. O predsedniku Bilu Klintonu, čija je supruga Hilari sad kandidat demokrata za predsednika SAD, on je rekao:

- Predsednik Klinton ponovo pokazuje američku vojnu moć u stranoj zemlji loše definisanim ciljevima, bez izlazne strategije. Kongres još čeka da čuje koliko će ta operacija da košta. Nije obavestio ni naše snage koliko će biti odsutni od kuće - rekao je.

Kada su ga u kongresnoj debati 2006. godine podsetili na ovu izjavu, pitajući da li i predsednik Buš treba da odgovori na slična pitanja u vezi s Irakom, Santorum je odgovorio:

- Ne, jer Kosovo i Slobodan Milošević nisu nikada predstavljali bezbednosnu pretnju za SAD. ÄŒak ni izbliza - rekao je Santorum.

Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva