:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2015   12:05

0

168

Bivša tajna služba uzurpirala DPK i institucije


Prema njegovim rečima, koje prenosi dnevnik "Koha ditore", tajna kosovska služba, poznata kao SIK, je ojačala svoju poziciju."Istina je da u svakom velikom javnom preduzeću kao sto su PTK, Trepča kao i u regionalnom vodovodu, ali i u ostalim preduzecima, SIK ima zaposlene svoje ljude i bez njihove podrške ne može se niko zaposliti. Isto tako SIK ima uticaj i u javnom servisu RTK”, rekao je Redžepi.

"Kada su 2.008 godine rasformirali SIK obradovao sam se jer sam mislio da će se svaki od njih vratiti svojoj profesiji, ali desilo se suprotno.Ušli su u institucije i u partiju i praktično se legalizovali. Takvo jačanje SIK-a ne verujem da će doneti dobro ni partiji ni institucijama Kosova”, rekao je revoltiran Bajram Redžepi.

On je dodao da će se povući iz partije, koju je osnovao, u trenutku kada Hašim Tači ne bude više predsednik DPK i na njegovo mesto dođe Kadri Veseli, aktuelni predsednik kosovske skupstine i bivši šef SIK-a.

Govoreći o nemilim događajima 17.marta 2004, kada je bio premijer, Redžepi je, pored ostalog, rekao da je među protestantima bilo i grupa ekstremnih islamista koji su podstakli nemire pucajući iz kalašnjikova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva