:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2015   16:21

0

228

Bitna velika izlaznost na izborima u Gračanici


On je, kazao da je najbitnije da Srbi u Gračanici izađu u što većem broju.

"Ovde neće biti bitan samo procenat pobednika, već pre svega izlaznost. Mi treba tom izlaznošću da pokažemo snagu i da Gračanica prerasta u jedan ozbiljan i jak administrativni, kulturni, u budućnosti i ekonomski centar Srba na Kosovu i Metohiji", podvukao je Kostić pred izbore koji će se održati 18. januara.

Izbori su raspisani pošto je doskorašnji gradonačelnik Branimir Stojanović podneo ostavku na tu funkciju pošto je ušao u kosovsku vladu.

"Srpska", za razliku od ostalih kandidata, nudi, kako je kazao pre svega odgovornost.

Za godinu dana, koliko ova građanska inicijativa postoji pokazala je, prema njegovim rečima, da su njeni politički predstavnici odgovorni, da se bore za nacionalna prava i interese srpskog naroda, i da Srbe štite u svakom mestu.

Kostić je ukazao na činjenicu da "Srpska" ima svoje predstavnike u novoj kosovskoj Vladi, i da sada očekuje sasvim drugačiji odnos od strane vlasti u Prištini.

"Mislim da će taj odnos kako oni budu preuzimali ingerencije biti sve bolji i bolji", istakao je on dodajući da je važno za lokalne samouprave sa većinskim srpskim stanovništvom, ali i građane, da imaju svoje predstavnike u vladi.

Od protivkandidata u Gračanici Kostić, kako je kazao, očekuje fer i korektnu kampanju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva