:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

136

Biografije novih članova Vlade Srbije

Branko Ružić, kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave, rođen je 1975. godine u Zemunu.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine obavljao funkciju studenta prodekana.

Od 2000. do kraja 2002. godine bio je predsednik omladine Socijalističke partije Srbije. Sada obavlja funkciju potpredsednika Glavnog odbora SPS-a.

Od januara 2001. do decembra 2003. godine poslanik je u Skupštini Srbije. U tom periodu je bio i portparol SPS-a.

Od 2004. do 2006. godine poslanik u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U sazivu Skupštine Srbije od 2008. do 2012. godine bio je predsednik poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija.

U Vladi Srbije 2013. godine bio je ministar bez portfelja, zadužen za evropske integracije. Od 2009. do 2014. godine bio je potpredsednik FK Partizan.

Goran Trivan, kandidat za ministra zaštite životne sredine, rođen je 1962. godine u Kladovu, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Beogradu, a 1991. godine izabran je za ministra za omladinu i sport u Vladi Srbije. Nakon toga radio je u Javnom preduzeću "Srbijašume".

Bio je predsednik i član upravnih odbora i saveta institucija u oblasti zaštite životne sredine, privrede, kulture, prosvete, zdravstva i nauke. Za svoj rad više puta je nagrađivan.

Trivan je od 2008. godine na čelu beogradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. ÄŒlan je Socijalističke partije Srbije.

Nenad Popović, kandidat za ministra bez portfelja, rođen je u Tuzli 1966. godine.

Osnivač je i predsednik Srpske narodne partije, bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Moskvi.

Od 2003. do 2007. godine predavač na katedri ekonomije stranih zemalja i spoljnoekonomskih veza na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta "Lomonosov".

Od 2001. do 2005. godine profesor na katedri za ekonomiju i planiranje rudarske proizvodnje Moskovskog državnog rudarskog univerziteta.

Objavio je osam knjiga i više od 50 naučnih radova o ekonomiji i ravnomernom razvoju.

Vlasnik je međunarodne grupe kompanije "ABS Elektro" sa sedištem u Rusiji, koju čini sedam kompanija i naučno-istraživački institut VNIIR i koja zapošljava više od 3.000 ljudi, pretežno mladih inženjera.

Predsednik Fondacije "Sveti Aleksandar Nevski" iz Beograda koja je bila nosilac projekta obnove memorijalnog kompleksa spomenika Ruski Nekropolj na Novom groblju u Beogradu.

ÄŒlan je Upravnog odbora međunarodnog fonda Jedinstva pravoslavnih naroda, na čijem je čelu patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

Osnivač je humanitarne fondacije "ABS Slavjanski". Nosilac je više odlikovanja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva