:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2015   12:05

0

176

BiH u očekivanju novog napada ID

"Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obaveštajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH", rekao je Mektić za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

Istakao je da su preduzete sve bezbednosne mere u vezi sa objektom koji je naznačen kao meta mogućeg terorističkog napada, dodavši da su sve bezbednosne agencije u BiH ozbiljnije reagovale na ovu informaciju, što će doprineti njenom rasvetljavanju, prenosi Beta.

Mektić je još naveoda je par dana pre terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku svim bezbednosnim agencijama u BiH prosleđena informcija da bi se ne teritoriji ove zemlje mogao desiti takav napad.

Ministar bezbednosti BiH rekao je da bi bilo neophodno da svaka bezbednosna agencija u BiH izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbednosnim podatkom i da li su preduzeli mere i radnje u sprečavanju takvog događaja.

"Nadam se da smo iz svega toga poslednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku video sam da sve bezbednosne agencije u BiH izražavaju punu opredeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH", naveo je Mektić.

Teroristički napad u Zvorniku dogodio se 27. maja, kada je Nerdin Ibrić upao u Policijsku stanicu u tom gradu i ubio jednog policajca, a dvojicu ranio.

Mektić je još naglasio da sve policijske i bezbednosne agencije u BiH moraju biti oslobođene političkog uticaja, a da u okviru Tužilaštva BiH mora da bude uspostavljeno posebno odeljenje koje će se baviti samo pitanjem terorizma.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva