:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2016   12:05

0

132

BiH podigla optužnice protiv 900 hrvatskih branitelja

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora razgovarali su na tu temu sa odlazećim ministrom spoljnih poslova Mirom Kovačem, a general Miljevac je nakon sastanka novinarima rekao da je bitno kako će se razvijati ta situacija jer, kako je rekao, Hrvatsku u BiH opet optužuju za udruženi zločinački poduhvat.

"Ono što zabrinjava je kvalifikacija tih optužnica", rekao je i objasnio da se u preambulama optužnica provlači udruženi zločinački pothvat s podrškom Hrvatske, a u nekima čak i uz podršku bivšeg predsednika Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Å uška.

Mljevac je rekao da je to za njega potuno neprihvatljivo, te dodao da suđenje šestorici BiH Hrvata u Hagu može za Hrvatsku biti jako opasno jer "praktično poništava" sve ono što je Hrvatska radila, a radi se o tome da je "tri puta spasila BiH" i često slala konvoje s oružjem i opremom.

Ministar Kovač rekao je da hrvatska diplomatija radi, u saradnji s Državnim tužilaštvom na rešavanju tog problema.

"Å to se tiče hrvatske službe spoljnih poslova, mi tu već delujemo, sarađujemo s DORH-om, postoje razgovori koji idu za tim da se taj problem reši i da nema više progona hrvatskih branitelja kad je sudska vlast u BiH u pitanju", rekao je Kovač i dodao da će to biti prioritet buduće vlade, ali nije želeo da govori o pojedinostima, prenela je Hina.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva