:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 01, 2016   12:05

0

149

BiH "entitetski" o oslobađanju Å ešelja

Sarajevski "Dnevni avaz" presudu rezimira konstatacijom da je Å ešelj pravio "veliku Srbiju" i vodio krvoloke, ali da Hag smatra da on nije zločinac.

"Osramotio je Hag", naslov je komentara u ovom listu u kojemu stoji ocena kako će obrazloženje oslobađajuće presude Å ešelju što ga je izneo francuski sudija "ostati upamćeno kao sramotno poglavlje Tribunala".

Sudiji Antonetiju i njegovim istomišljenicima u raspravnom veću pripisani su "neznanje, nesposobnost, negiranje i tendencioznost", a "Avaz" ističe kako su apsurdni zaključci iz presude po kojima je Å ešelj pozivima na progone nesrba zapravo podizao moral vojnika.

"Valjda Antoneti misli da su i šešeljevci u našu zemlju dolazili kao mirotvorci, a da smo sve vreme rata zapravo sami na sebe pucali", stoji u komentaru.

List ironično podseća i na činjenicu da je Å ešelj ranije podneo zahtev da mu se odobri deo penzije iz BiH za razdoblje u kojemu je u toj zemlji radio pre nego što je 80-ih godina izbačen s Fakulteta političkih nauka u Sarajevu zbog nacionalističkog delovanja.

I "Oslobođenje" na naslovnici ističe kako je Hag oslobodio Å ešelja svih optužbi.

Banjalučke "Nezavisne novine" na naslovnoj strani objavio je da Å ešelj "Nije kriv", uz brojne komentare iz RS-a kojima se ta odluka sudskog veća proglašava važnom i povesnom.

"Glas Srpske" izvestio je na sličan način, a taj list prenosi i informaciju da je, osim u Srebrenici, oslobađajuća presuda bila povod za izlazak na ulice Å ešeljevih pristalica i u Bijeljini.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva