:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Februar 10, 2015   16:08

0

117

Bibliotekama na poklon 500 knjiga

"Ministarstvo kulture nikada nije otkupljivalo moje knjige. Kupovale su ih same biblioteke, jer su ih čitaoci tražili. Međutim, biblioteke su sve siromašnije, a propisan način nabavke knjiga ne daje im mnogo mogućnosti za izbor naslova", navela je Habjanović Đurović.

Tako, dodala je ona, čitaoci ostaju uskraćeni za knjigu koju bi želeli da pročitaju, a nemaju novac da je kupe i zbog njih sam odlučila da svakoj biblioteci u Srbiji poklonim po tri ili četiri primerka romana "Naš otac".

Roman "Naš otac" bio je najprodavanija knjiga na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga.

Od 20. februara biće u prodaji i na kioscima širom Srbije, a od oktobra prošle godine do sada štampan je u tiražu od 45.000 primeraka i preveden je na engleski jezik i u elektronskom formatu objavljen je na Amazonu.

"Naš otac" je potresno svedočanstvo žene koja prvi put posle 43 godine sreće svoga oca - sa njom su njene uspomene, a sa njim je njegova ćerka iz drugog braka.

To je, kako se navodi u saopštenju izdavačke kuća "Globosino Aleksandrija", knjiga o značaju porodice i, istovremeno, upozorenje roditeljima šta nikako ne smeju sa urade svojoj deci.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva