:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 21, 2018   12:05

0

320

Biblioteka "Sveti Sava" u Leposaviću poklonila knjige predškolcima


Knjiga je avantura, knjiga je bajka, priče iz snova, govorila su deca u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Leposaviću, na svečanosti, na kojoj su predstavnici Narodne biblioteke „Sveti Sava“ predali komplete slikovnica, bajki i priča za decu.



„Nadam se  da ćemo ovim skromnim doprinosom deci ulepšati detinjstvo, odrastanje i dalji obrazovni napredak. Veliku zahvalnost danas dugujemo i prof. Valentini Pitulić, koja nam se pridružila kao važan partner u ovoj akciji „Vratimo knjigu u dečje ruke“. Važno je da svi zajedno imamo jedan cilj, a to je povratak knjige u dečje ruke“, istakla je direktorka biblioteke „Sveti Sava“ u Leposaviću.



Profesor doktor na Filološkom fakultetu Priština u Kosovskoj Mitrovici,  Valentina Pitulić, govorila je predškolcima o tome koliko se čitajući knjigu putuje kroz svet.



„Imali smo danas zadatak, pa ako smo i malo uspeli, biće dobro, da vratimo dete knjizi, pre svega bajci, čaroliji koju knjiga nudi i prosto taj osećaj da u ruci držite svetove u koje ova deca možda fizički neće moći da stupe, ali smo danas pokušali da unesemo deo knjiške čarolije u vrtić u Leposaviću, i srećni smo ako smo u tome uspeli, jer je to težak zadatak, a predškolska deca su najteža publika“, rekla je prof.dr Valentina Pitulić.



Direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“ pozdravlja ovu akciju i nada se da će se na ovaj način ulagati u ustanove koje su osnov vaspitanja i obrazovanja.



„Mi smo danas dobili više od 500 naslova namenjenih deci predškolskog uzrasta. Želimo da ukažemo na značaj knjige u životu svakog od nas, a počinjemo od ranog uzrasta. U početku čitamo, da bismo naučili da čitamo, a kasnije čitamo da bismo stekli znanje. Bitnu ulogu u tome ima porodica, ali i svi ostali treba da daju svoj doprinos koji rade sa decom: vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori“, rekla je Zorica Jovanović, direktorka ove ustanove.



U znak zahvalnosti dečaci i devojčice u PU „Naša radost“ svoje goste, darodavce, pozdravili su programom koji su za ovu priliku priredili.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva