:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

223

Bezvizni režim sa Iranom ne sme se dovesti u pitanje


"Naravno da, kao i svako dostignuće, i ove pozitivne stvari koje imamo sa bezviznim režimom nose odgovarajuću vrstu rizika. Mi nastojima da taj rizik smanjimo na najmanju moguću meru, imajući u vidu činjenicu da je bilo zloupotreba bezviznog režima i da su određeni državljani Irana koji su dolazili ovde, koristili zapravo Beograd i Srbiju kao tranzitni centar za odlazak u treće zemlje, odnosno zemlje EU", rekao je Ljajić novinarima.



Prema njegovim rečima, preduzimaju se mere kako bi se sprečile zloupotrebe bezviznog režima i otkriva da će, pre svega sa iranske strane biti pojačana kontrola na ulazu u avione u samom Teheranu i time se, kako je rekao, želi smanjiti broj potencijalnih građana Irana koji bi da se "domognu" trećih zemalja, a koriste bezvizni režim da dođu do neke od zemalja EU.




Uz to, napomenuo je da će se formirati zajednički konzularni komitet od predstavnika institucija i Srbije i Irana, koji će u hodu primenjivati i predlagati različite mere, kako bi se sprečile različite zloupotrebe bezviznog režima.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva