TV Most - Bezrezervna podrška Kine po pitanju KiM
Vesti
Bezrezervna podrška Kine po pitanju KiM

12:24, 10.08.2018

|

Izvor: RTS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom i zahvalio mu na principijelnom stavu Kine i bezrezervnoj podršci Srbiji po pitanju KiM u Savetu bezbednosti UN.


Aleksandar Vulin je istakao da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku uz potpunu posvećenost vojnoj neutralnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Vulin i Li su naveli da su lični odnosi prijateljstva i međusobnog poštovanja dvojice vrhovnih komandanata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Si Đinpinga dali veliki doprinos i ubrzali saradnju ministarstava odbrane dve zemlje.Ministar Vulin je naglasio da je strateško partnerstvo Srbije i Kine svetao primer međunarodne saradnje i naglasio da je Kina strateški partner i jedan od najpouzdanijih prijatelja Srbije. Takođe je rekao da Ministarstvo odbrane daje svoj puni doprinos uspostavljenom odličnom nivou saradnje i odnosa dve prijateljske zemlje.Vulin je ambasadoru zahvalio i na pozivu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji će se održati u oktobru u Kini, a koji mu je zvanično uputio ministar nacionalne odbrane Kine Vei Fenghe.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design