:

:

TV Most

clock

Oktobar 27, 2017   12:05

0

215

Besplatan ulaz u Muzej savremene umetnosti do ponedeljka


Muzej savremene umetnosti je u prvih sedam dana od otvaranja radio 24 sata, a kao znak zahvalnosti za sve posetioce uprava je odlučila da produži besplatan ulaz u muzej do ponedeljka, 30. oktobra, rečeno je na konferenciji za novinare.



"Juče je bio rekordan dan, muzej je posetilo 9.776 ljudi, a tokom najposećenije noći muzej je posetilo 1.500 ljudi u periodu od ponoći do osam ujutru. Mi i dalje sabiramo utiske i do kraja nedelje produžavamo besplatno posećivanje muzeja uz radno vreme od 10 do 18, jer je to publika zaslužila", rekao je v. d. direktora Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada na konferenciji za novinare.


Od ponedeljka, ulaz će biti naplaćivan 300 dinara, dok će za studente, srednjoškolace, osnovce i penzionere ulaz biti 150 dinara, a za grupne posete 200 dinara.



Muzej će po regularnom radnom vremenu raditi od 10 do 18 sati, četvrtkom od 10 do 22 sata, dok će utorkom biti zatvoren.



Upitan za sumu novca koja je izdvojena za rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti, Nakarada je rekao da je investicija 598 miliona dinara, ali da se još ne zna tačan iznos utrošenih sredstava od 2007. godine.



"Ne možemo da kažemo još koliko novca ukupno, jer moramo da sabiramo od 2007. Premašili smo cifru za 0,01 odsto, a dozvoljeno je tri. Podneli smo strašno mnogo računa i troškovi se prate, još ne znam da li će biti ušteda, ali nećemo prekoračiti novac koji je predviđen", rekao je Nakarada.



Dodaje da će ukupna cifra verovatno "iznenaditi sve nas", jer je za deset godina rekonstrukcije bilo više predprojektovanja, stručnjaka, dozvola i drugih stvari.



"Budžet za narednu godinu je napravljen i predali smo ga ministarstvu kulture. Koncepcija izložbi se nije promenila, ali smo malo redukovali broj izložbi, jer smo se preselili i treba nam vremena da se konsolidujemo. Trenutan postavka biće u muzeju narednih osam meseci, a za kasnije imamo planove koje sada ne bih otkrivao", rekao je Nakarada.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva