:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2015   12:05

0

203

Besplatan obrok mnogima i jedini u toku dana

- Usluge Narodne kuhinje koristimo od 2003, jer smo suprug i ja bez posla. Imamo nešto stoke, ali ne uspevamo da obezbedimo ni najosnovnije namirnice za život, a školujemo i dve ćerke, osnovnoškolskog uzrasta - kaže Biljana Stojanović (33) iz Prekovca, srećna što bar nisu gladni.

Po rečima Svetlane Stević, predsednice humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" - koja radi u okviru Eparhije raško-prizrenske - oni u Kosovskom Pomoravlju, ali i u Metohiji, osim porodica sa više dece, na spisku korisnika imaju mahom stare i nemoćne. Tu su, veli, i oni koji su posle ratnih dešavanja 1999. ostali bez imovine, ali i mogućnosti da svojim radom obezbede egzistenciju.

- Zaliha u svih šest naših narodnih kuhinja ima do kraja meseca, pa je poslednji čas da nam neko pomogne. Inače, obrađujemo i 15 hektara imanja, na farmi gajimo 176 koza i 126 ovaca, jer želimo da i sopstvenim proizvodima doprinesemo funkcionisanju ovih punktova koji su često presudni za postanak Srba na ovim prostorima - zaključuje Svetlana Stević.

Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva