:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2018   12:05

0

274

Berluskonijeva saveznica prva žena na čelu Senata


Koalicija desnog centra bivšeg premijera Silvija Berluskonija tvrdi da dogovor oko vodećih mesta u parlamentu nije uvod u formiranje vlade po istom modelu.



AP navodi da je na vodeću funkciju u Senatu izabrana dugogodišnja Berluskonijeva saveznica Marija Elizabeta Alberti Kazelati, koja će biti prva žena na čelu gornjeg doma italijanskog parlamenta.



Navodi se da će predsedavajući Poslaničkog doma biti Roberto Fiko iz Pokreta pet zvezdica. 



AP navodi da uprkos ovom sporazumu o raspodeli vodećih mesta u parlamentu, nema čvrstih nagoveštaja da je blizu formiranje nove vlade.



Pregovori o tome da li bi Pokret pet zvezdica ili Berluskonijeva koalicija mogli da obezbede parlamentarnu većinu, mogu da potraju nedeljama.



Blumberg navodi da su Berluskoni, lider Lige (nekada Lige za sever) Mateo Salvini i Đorđa Meloni iz ultradesničarske stranke Frateli d' Italija (Braća Italije) objavili zajedničko saopštenje u kojem se obavezuju da "neće tragati za individualnim sporazumima za formiranje vlade".



Navodi se da su se Salvini i lider Pokreta pet zvezdica Luiđi di Majo dogovorili oko vodećih mesta u parlamentu, nateravši Berluskonija da povuče kandidaturu za predsedavajućeg Senata Paola Romanija, bivšeg ministra, iako je nekadašnji premijer bio besan pošto je Di Majo odbio da se sastane sa Berluskonijem.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva