:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

118

"Berlin plus" ne znači kompenzaciju za sporiji ulazak u EU

"Mislim da ceo region vapi za investicijama, svaki fond i svaki put i svaki način da do investicija dođemo i da ih implementiramo je za nas značajan i dobrodošao. To nikako ne znači da je to bilo kakva vrsta kompenzacije za sporiji ulazak Srbije u EU", rekla je Zorana Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše plan EU "Berlin plus".

Naglasila je da ceo region treba da bude u EU i da Srbija ima jasan put i da želi da bude deo Evropske unije.

Prema njenim rečima, sve što Srbija radi u oblasti zakonodavstva i drugim oblastima je u skladu sa evropskim standardima, pošto je to, pre svega, dobro za nas.

"Ako govorimo o Berlinskom procesu, naš premijer je jedan od premijera koji je inicirao ulaganje i investiranje i zajednički okvir za ceo region Zapadnog Balkana", rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je izrazila očekivanje da će na Evropskom samitu za Zapadni Balkan u Trstu 12. jula Srbija potpisati ugovor o transportnoj zajednici koji je važan, kao i ugovor za prugu Niš-Dimitrovgrad.

Dodala je da misli da će biti potpisan i ugovor za gasovod Niš-Dimitrovgrad.

Kako je rekla, svaka vrsta programa je jako dobra, kada je reč o investicijama.

"Ne znači da će Srbija sporije ići u EU, pa je ovo neka kompenzacija za našu zemlju. Srbija zna svoj put i želi da iskoristi sve mogućnosti", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je za Srbiju veoma važno da se transportno, energetski i na svaki drugi način poveže sa regionom, kako bi ujednačeni mogli da budemo deo Unije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva