:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2015   17:58

0

242

Berani svedočio na osnovu rekla - kazala

Njegovo svedočenje zasnivalo se na prepričavanju onoga što su mu o zločinima pričinjenim tih godina ispričali očevici i čalnovi porodica stradalih.

Berani je izjavio da Ivanovića poznaje od ranije, i da ga je dva dana nakon ubistva Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice, 16. aprila video naoružanog sa automatskom puškom i, kako je rekao, u paravojnoj uniformi.

Svedok je, kada je govorio o tome šta mu je ispričao sada pokojni Nedžmedin Ajeti kome je, kako je dodao, bačena bomba i pucano u stan i tom prilikom stradao trinaestogodišnji sin, pomenuo i optuženog Dragoljuba Delibašića.

Ostale optužene Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića svedok ne poznaje.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je da je Halit Barani profesionalni svedok koji je svedočio puno puta i to o onome što nije video.

„I danas je jasno rekao da nije bio svedok dogadjaja 1999. i 2000. godine ali mu to nije smetalo da o tome govori“, rekao je Vlajić novinarima i dodao da je on “kompromitovan i nekredibilan svedok koji je, dokazano, više puta do sada lagao“.

Vlajić je izrazio uverenje da će i današnje svedočenje Baranija sud oceniti kao nerelevantno jer on nije govorio o dogadjajima koji su predmet sudjenja.

Drugi Ivanovićev branilac Ljubomir Pantović ocenio je da je tužilac i danas ostao dosledan sebi i da se oslanja na svedoka koji nije očevidac dogadjaja za koje se optužuje Oliver Ivanović i četvorica Srba.

„Verujem da će Sudsko veće ta svedočenja oceniti kao nevažna i da na njima neće bazirati eventualnu osudjujuću presudu“, rekao je Pantović.

Advokat Dragoljuba Delibašića Miodrag Brkljač rekao je da je i današnji svedok pokušao da, služeći se izmišljotinama, dokaže da je bio interes nekih krugova da isprazne severnu Kosovsku Mitrovicu od Albanaca.

Današnjim ročištem završeno je ispitivanje svedoka od strane tužioca po prvoj tački optužnice za dogadjaje iz aprila 1999. godine a nastavak je zakazan za 22. april kada će iskaz dati svedok Šaib Sanhasi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva