:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2015   12:05

0

169

Beogradski festival igre na zvaničnom sajtu UNESKO

"Na zvaničnoj internet prezentaciji UNESKO-a predstavljen je naš festival koji će svoje 12 izdanje imati od 23.marta do 9.aprila pod sloganom "Uhvati svetlost", ukupno 16 predstava u Beogradu, dve u Novom Sadu, i po jednu u Vršcu i Pančevu", kazala je Jung.

Ona je istakla da su povodom obeležavanja 10 godina od donošenja Konvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza, različiti programi iz sveta koji predstavljaju primer dobre prakse u promociji raznolikosti kulturnih izraza, pozvani da predstave svoj program ovoj organizaciji.

Potpisivanjem Konvencije, članice UN su se saglasile sa principima jednakog pristupa, otvorenosti i balansa na međunarodnom nivou. Konvencija promoviše integraciju kulture u održiv razvoj i ohrabruje međunarodnu saradnju, mobilnost umetnika i razmenu kulturnih dobara i usluga.

Srbija je Konvenciji pristupila 2009. godine i od tada Ministarstvo kulture i informisanja sprovodi istraživanja i organizuje aktivnosti u cilju promocije Konvencije i kulturne raznolikosti, navela je Jung.

Ministarstvo kulture prvi put ove godine odlučilo je bude pokrovitelj BFI i pruži punu podršku zbog visokog nivoa umetničkih dostignuća i zavidnog internacionalnog renomea manifestacije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva