:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2018   13:24

0

151

"Beogradski aerodrom očekuje 5,8 miliona putnika u 2018."

Zorana Mihajlović obišla je radove na aerodromu i moderno uređeno taksi stajalište u okviru aerodroma, s obzirom da ima natkrljeni deo za sedenje na otvorenom, prostoriju za odmor i toalete.

Vrednost investicije aerodroma "Nikola Tesla" je 57 miliona dinara.

"Nije ovo samo pitanje parking mesta, oni svakako treba da imaju dobre uslove za rad na aerodormu pošto se razvija i širi. Mi očekujemo 5,8 miliona putnika ove godine na aerodromu Nikola Tesla", rekla je Mihajlovićeva.

Kaže da je veoma važno da se aerodrom razvija ne samo kao tranzitni koridor već i kao turistički, pošto je veoma važna prva slika koju putnici iz inostranstvo imaju kada slete u Beograd.

"Ona treba da bude najbolja moguća i zato smo zamolili aerodorm da se pozabavi uslovima za taksiste", poručila je ministarka.

Ističe da se očekuje i završetak pristupne saobraćajnice i da se u aerodrom puno ulaže, kako bi održao trend rasta.

V. d. generalnog direktora aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević je rekao da su taksisti dobili novih 67 mesta koji su veoma uslovni, kao i da je sa druge strane 76 parking mesta za zaposlene na aerodormu.

"Dobili su vrlo uslovinih 67 mesta, kao i još devet mesta u blizini Terminala 1 odnosno ispred restorana Borik, kao i još devet novih mesta i devet na međunarodnim dolascima T2. Ranije su koristili oko 50 neuslovnih mesta. Sada imaju odlične uslove za rad", rekao je on.

Zahvalio je vladi i ministarki Mihajlović.

"Aerodrom je u prehtodne četiri i po godine napravio kumulativno preko 120 miliona evra neto profita, od čega smo 70 miliona uložili u naše invesiticije i razvoj, širenje kapaciteta i novu tehnologiju", rekao je Vlaisavljević.

Kaže da će ova godina biti rekordna po svim parametrima poslovanja i da će aerodrom ostvariti profit veći od 29 miliona evra i imati između 5,8 do šest miliona putnika.

 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva