:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 19, 2018   08:48

0

221

Beogradska premijera predstave "Lift - Slobodan šou"


Predstava o kojoj su već tokom priprema izveštavali najveći svetski mediji, prvi put je izvedena 6. marta u Domu kulture u Gračanici.



Sinoć, u teatarskom komadu po tekstu Jelene Bogavac, u režiji Nenada Todorovića, beogradska publika je imala prilike da vidi pre svega reminiscencije bračnog para Milošević na same početke njihove veze, prve poslove i kućenje, odnos prema deci i rukovođenje partijama i državom.



Prenaglašena estetika devedesetih godina 20. veka u kojoj su dominirali štras, "brze" patike, drečave trenerke, formiranje turbo- folk i dens scene, bila je platforma za priču o svim zabludama i pogrešnim procenama Miloševića i njegovog najbližeg okruženja.



Ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine odlično se snašao u veoma zahtevnim songovima i koreografiji, pa je predstava na momente dobijala konture pravog mjuzikla.



U poslednjoj trećini komada glumci su u oprobanom maniru postdramskog pozorišta podelili da publikom lična sećanja na različite periode Miloševićeve vladavine - od protesta opozicije na ulicama Beograda do bombardovanja Srbije 1999. godine.



Publika je na kraju dugim aplauzom ispratila protagoniste predstave sa scene Narodnog pozorišta u Beogradu.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva