:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

142

Beogradska filharmonija oduševila publiku na Ušću

Početku koncerta prethodio je gromoglasni aplauz publike, koja je pre muziciranja Beogradske filharmonije imala prilike da čuje set listu sastavljenu od pesama po izboru filharmoničara. Za tri nedelje prikupljeno je više od 5,8 miliona glasova na listi od 25 kompozicija koju je Beogradska filharmonija ponudila publici.

Novi šef dirigent Filharmonije Gabrijel Felc poželeo je dobro veče publici i rekao: "Mi smo Beogradska filharmonija, sviramo za vas, uživajte".

"Vi ste najbolja publika svetu", poručio je Felc okupljenima.

Nešto preko 20.000 ljudi burno je pozdravilo u 21.30 izlazak maestra Zubina Mehte na pozornicu.

Cenjeni dirigent vodio je Beogradsku filharmoniju kroz završetak trijumfalne Betovenove "Pete simfonije".

Usledio je bis u kojem je Beogradska filharmonija odsvirala "Marš na Drinu" Stanislava Biničkog.

Usledio je još jedan bis u kojem je publika imala priliku da se oseća kao da je na koncertu u Bečkoj filharmoniji, koja svake godine, svoj nastup 1. januara završava uz Štrausovu muziku.

Prva polovina koncerta Beogradske filharmonije na otvorenom protekla je u nadrealnoj slici. Okupljeni su u potpunoj tišini slušali "hitove klasične muzike", kao što su "Bolero" Morisa Ravela ili muzika iz baleta "Krcko Orašćić", Petra Iliča Čajkovskog...U drugoj polovini koncerta publika je najglasnije reagovala na taktove remek-dela Stevana Hristića "Ohridska legenda", koju je Beogradska filharmonija fantastično izvela.

Po završetku koncerta na otvorenom, maestro Zubin Mehta obratio se publici i kazao da je "fasciniran" muziciranjem Beogradske filharmonije.

"Ovde sam da bih podržao izgradnju koncertne dvorane, upravo na ovom mestu, gde se dogodio ovaj fantastični koncert večeras. Nadam se da ćemo se za dve - tri godine videti u novoj koncertnoj dvorani", rekao je Mehta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva