:

:

TV Most

clock

April 01, 2015   12:05

0

140

Beograd kandidat za domaćina "Davosa za mlade"

Kako je danas saopštila koordinacija tog projekta u Beogradu, finalni kandidati su još Pariz, Bogota i Hag, a odluka će biti doneta krajem septembra.

Održavanje Svetskog samita mladih znači dolazak najvećih svetskih kompanija, novinara, lidera, međunarodnih VIP zvezda, koje treba da osnaže omladinu, navedeno je u saopštenju.

Taj događaj okuplja mlade iz 190 zemalja i po tome je odmah iza Olimpijskih igara, a po kvalitetu učesnika nosi naziv "Davos za mlade".

U prilog Beogradu ide i kandidatura Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

Institucije koje su podržale projekat su Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Beograda, Privredna komora Srbije, Turističke organizacije Srbije i Beograda, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Nemački parlament, Britansko-srpska privredna komora i druge.

Od organizacija koje rade na poboljšanju položaja za mlade u Srbiji i na međunarodnom nivou podršku su dale Istraživačka stanica Petnica, Poslovni inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu, Evropski pokret u Srbiji i drugi, kao i kompanije IBM, Oracle, Devana Tehnolodžis, EIPIX, Er Srbija, Erste banka i mnoge druge.

U Savetodavnom odboru su akademik prof. Gordana Vunjak-Novaković sa Kolumbija univerziteta, Mirjana Prljević, ekspert za strateško pozicioniranje, Josip Juratović poslanik Nemačkog parlamenta i drugi, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva