Vesti
"Beograd će biti veza Zapadnog Balkana i EU u oblasti transporta"

14:04, 07.12.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana koje će biti u Beogradu omogućiće da upravo naš glavni grad bude mesto saradnje i usklađivanja regionalnih projekata i aktivnosti na stvaranju jedinstvenog tržišta u oblasti transporta, kaže potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.


Zorana Mihajlović to vidi i kao "veliki rezultat za sve članice iz regiona", te kao prvi korak u daljoj primeni Sporazuma o Transportnoj zajednici koji je letos potpisan u Trstu.
"Zajednički ćemo praviti planove narednih godina i razvijati našu transportnu mrežu, koja je i deo evropske transportne mreže", rekla je Mihajlovićeva.
U saopštenju iz kabineta ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se navodi da su koridori koje je Srbija predložila EU postali deo evropske transportne mreže, a to, kako kaže Mihajlovićeva, znači da ćemo nastaviti da gradimo auto-puteve i modernizujemo pruge koje je Vlada Srbije definisala kao prioritet."U tome će nam pomoći i to što će Beograd biti sedište Transportne zajednice", dodala je Mihajlovićeva.

 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design