:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

199

Bečić: Sednica Odbora čim se "obrade" sve bezbednosne informacije

Igor Bečić je za Tanjug rekao da je u stalnom kontaktu sa šefovima srpskih službi bezbednosti povodom aktuelne bezbednosne situacije u regionu, posebno u Makedoniji.

"Onog momenta kada se kvalitetno obrade te informacije do kojih su došle naše službe bezbednosti, zakazaću sednicu Odbora", kaže Bečić.

Bečić je pružio punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kaže, još jednom pokazao da je nesporni faktor stabilnosti u regionu doprinoseći smirivanju tenzija izazvanih pojačanom obaveštajnom aktivnošću Makedonije u razgovoru sa predsednikom Vlade Makedonije Zoranom Zaevom.

Navodi da je u interesu građana veoma važna civilna kontrola službi bezbednosti i ističe da su naše službe u svakom trenutku spremne da zaštite bezbednost građana Srbije.

"To se i pokazalo tokom proteklog perioda. U trenutku kada je ugrožena bezbednost u celoj Evropi, naše službe bezbednosti i naša policija su savršeno i veoma efikasno uradile posao u vezi sa održanim manifestacijama u Srbiji koje su okupile ogroman broj ljudi, kao što su Egzit, Guča i Bir fest. Bezbednost je bila na prvom mestu i sve je proteklo u najboljem redu", naglasio je Bečić.

Poslanički klub Demokratske stranke uputio je zahtev za sazivanje hitne sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove povodom "zabrinjavajuće situacije" u odnosima između Srbije i Makedonije.

Demokratska stranka je u saopštenju navela da je neophodno informisati poslanike o razlozima za povlačenje celokupnog osoblja iz ambasade Srbije u Skoplju, stanju odnosa sa Makedonijom, detaljima i saznanjima službi.

I pokret Dosta je bilo zatražio je da se na sednici Odbora za kontrolu bezbednosti raspravlja o eventualnim bezbednosnim rizicima, saopštila je ta partija.

Naglašavaju da su predložili parlamentu da zakaže hitnu sednicu tog Odbora, kojoj bi, prema njihovoj oceni, trebalo da prisustvuju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktora BIA Bratislav Gašić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva