:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   12:05

0

121

Beč: Lažna uzbuna zbog srpskih državljana

Jedan građanin je, kako je objavljeno, javio juče policiji da dva muškarca sa crnim kapama na glavi i dve torbe ulaze u nekadašnju "Kuću medija".

Ta zgrada je već nekoliko godina napuštena, a ranije je to zdanje bilo sedište austrijske novinske agencije APA, kao i dopisništva mnogih stranih medija, između ostalih i agencije Tanjug.

Zbog poziva tog građanina i opšteg straha od terorizma koji je prisutan u Austriji, specijalne jedinice policije došle su u velikom broju do "Kuće medija" da provere o čemu se radi.

Specijalci su pretražili svaki sprat ove višespratnice, ali u zgradi nisu nikog zatekli.

Međutim, ispred zgrade je bio automobil koji su koristili dvojica muškaraca, za koje je zabrinuti građanin rekao da su ušli u "Kuću medija".

Policija je odlučila da nadzire automobil i sačeka da se muškarci vrate.

Pošto su seli u automobil i krenuli nekoliko metara, specijalci su zaustavili, kako se kasnije ispostavilo, dva državljana Srbije, i izvršili pretres.

U izjavi policiji, osumnjičeni su tvrdili da nisu bili u pomenutoj zgradi, već da su samo otišli na pivo na benzinskoj pumpi preko puta iste, a pošto policija nije imala nikakvih dokaza da su počinili bilo kakvo krivično delo, pušteni su na slobodu.

Ovaj slučaj, kako se ocenjuje, pokazuje da je policija u visokom stepenu pripravnosti, a i da su građani Austrije posle terorističkih napada u Francuskoj zabrinuti za svoju bezbednost.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva