:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:05

0

130

Barselona: 13 mrtvih, 50 povređenih u napadu

Takođe, potvrdio je da je jedna osoba uhapšena i da se "tretira kao terorista", a demantovao je navode medija da je posle napada došlo do talačke krize u jednom restoranu.

Jedna osoba je uhapšena u Barseloni, pod sumnjom da ima veze sa terorističkim napadom koji se dogodio u četvrtak, prenose svetski mediji.

Potom su se ponovo oglasili lokalni mediji, tvrdnjom da je drugi osumnjičeni napadač ubijen u razmeni vatre sa policijom.

Mediji tvrde i da se kod pijace La Bokerija čula pucnjava.

Rojters navodi da je vozilo uletelo u grupu od nekoliko desetina ljudi, koji su se nalazili na trotoaru.

Dodaje se i da se incident dogodio u Ulici La Rambla, koja je veoma popularna među turistima. Nedugo zatim, mediji su preneli da su naoružani napadači upali u jedan restoran.

Navodno, u toku je i talačka kriza u restoranu, a pretpostavlja se da su naoružane osobe prethodno učestvovale u napadu kombijem.

Policija je izdala naređenje da se zatvore sve okolne ulice, kao i stanice metroa.

Katalonska policija saopštila je da može da potvrdi smrt samo jedne osobe i da su 32 ranjene, i da među njima ima i teško povređenih.

Španski list Pais i TV Espanja javili su da je najmanje 13 osoba poginulo, a brojni mediji javljaju da ima najmanje 20 povređenih.

List Pais navodi na osnovu neimenovanih policijskih izvora, da su se dva napadača zabarikadirala u jednom baru u centru Barselone, dok je Frans pres javio da policija traga za najmanje dva napadača, od kojih se jedan zabarikadirao u baru.

Policija je ogradila široku ulicu i zatvorila prodavnice. Ljudi su pozvani da ne prilaze tom području da ne bi smetali hitnim službama. Iznad lokacije se nalazi i helikopter.

La Rambla, ulica sa prodavnicama koja ide kroz centar Barselone, jedna je od glavnih gradskih turističkih destinacija. Pešaci se kreću širokim trotoarom na sredini ulice, a kola idu sa obe strane.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva