Vesti
Bačević: Kina je faktor broj jedan u svetu

14:38, 13.10.2017

|

Izvor: Tanjug

Kina je nesumnjivo faktor broj jedan u ovom trenutku u svetu kada je u pitanju međunarodna politika, kaže ambasador Srbije u Narodnoj Republici Kini, Milan Bačević.Ambasador Srbije u Narodnoj Republici Kini, Milan Bačević, ocenio je da se u tekućoj godini najznačajniji svetski događaji odigravaju u Kini, a da je jedan od njih predstojeći 19. Kongres Komunističke partije Kine.


"Kina je nesumnjivo faktor broj jedan u ovom trenutku u svetu kada je u pitanju međunarodna politika, iz mnogo razloga. U razvoju političkih odnosa u svetu, uticajem na postizanje mira u kriznim područjima, humanitarnim radom, pomoćima, donacijama, organizovanjem međunarodnih skupova i foruma", rekao je Bačević za Kineski međunarodni radio.
Prema njegovim rečima, tradicionalno prijateljski odnosi Beograda i Pekinga nikada nisu bili bolji, a Srbija je jedna od zemalja koja je potpisala sa Kinom Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu.Ambasador je podsetio da je ove godine uspostavljen bezvizni režim između dve zemlje i da je uvedena direktna avionska linija Peking–Beograd, preko Praga.Bačević je najavio da će od 30. juna iduće godine kineska avio-kompanija "Hajnan" početi da saobraća direktno između glavnih gradova Kine i Srbije, bez presedanja u Pragu.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design