:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

210

Bačena bomba na ambasadu SAD u Crnoj Gori


Iz Uprave policije rekli su da je u pitanju ručna bomba – kašikara, prenosi portal CDM.



Rojters prenosi da su stanovnici čuli dve eksplozije.



Nepoznati napadač je neposredno pre samoubistva sa raskrsnice kod Sportskog centra u krug ambasade bacio bombu. Zgrada ambasade nije oštećena.



Policija je blokirala Bulevar Revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do ambasade SAD.



Crnogorska vlada je rano jutros potvrdila da je nepoznati napadač oko ponoći bacio ručnu bombu na ambasadu SAD u Podgorici, a potom se ubio aktiviranjem druge eksplozivne naprave.



Mesto napada je obezbedila policija, a američka ambasada je upozorila državljane SAD da izbegavaju tu oblast zbog "aktivne bezbednosne situacije".



Po svemu sudeći, kako prenose mediji, niko drugi nije povređen i nije pričinjena veća materijalna šteta.



Ovim povodom oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada "trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja", prenosi AP.



Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi Njujork tajms, rekao da su očevici videli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povređen.



Si-En-En prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najverovatnije eksplodirala u vazduhu, kao i da je telo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.



Dodao je i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu.



Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva