:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2015   12:05

0

141

Azerbejdžanci nude povoljne kredite

Oni su razgovarali i o uvođenju aviolinije između Beograda i Bakua, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Alijev je istakao i da su pojedine azerbejdžanske kompanije zainteresovane za privatizaciju srpskih firmi iz oblasti prehrambene industrije, kao i da važni infrastrukturni projekti u Srbiji mogu biti finansirani iz veoma povoljnih kredita Naftnog fonda Azerbejdžana.

Ljajić i Alijev su razgovarali o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Azerbejdžan.

Oni su se tom prilikom saglasili da su odnosi između dve države na nivou strateškog parnerstva, kao i da je potrebno dodatno unaprediti saradnju na privrednom planu, kako bi i ona pratila odlične rezultate na političkom polju.

Prvi koraci u tom pravcu mogli bi biti uspostavljanje avionske linije Beograd-Baku, kao i nastavak vizne liberalizacije, složili su se Ljajić i Alijev.

To bi, kako je navedeno, značajno doprinelo uspostavljanju čvršćih i redovnijih kontakata među poslovnim ljudima i kompanijama Srbije i Azerbejdžana.

Ljajić je tokom dana, zajedno sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim predsedavao Međuvladinom komisijom za ekonomsku saradnju dve zemlje, a sastao se i sa premijerom Arturom Rasizadeom, ministrom komunikacija i visokih tehnologija Alijem Abasovim i ministrom kulture i turizma Abulfazom Garajevim.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva