:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2016   12:05

0

156

Avramopulos: Šengen nije ugrožen

"Evropska komisija će predužeti korake ka boljem upravljanju migrantskom krizom, a članice EU treba to da ostvare", rekao je Avramopulos pred početak neformalnog sastanka ministra unutrašnjih poslova EU u Amsterdamu.

Sa druge strane, kako je dodao, sloboda kretanja u Šsengenskoj zoni mora da se zadrži, ali jasno je da spoljne granice EU moraju bolje da se zaštite.

Kada je reč o bezbednosti, Avramopulos je ocenio da će efikasnija razmena podataka i Evropski centar za borbu protiv terorizma biti od velike koristi u budućnosti.

Na pitanje da prokomentariše upozorenja da bi Grčka mogla biti isključena iz evrozone ako ne uspe da zaštiti spoljnu granicu EU, Avramopulos je rekao da "ništa slično nije predloženo niti se o tome diskutovalo".

Jasno je, kako je naveo da one zemlje koje su "na prvoj liniji fronta" moraju više da rade i "mi smo tu da ih podržimo da to bolje uradimo da booje urade posao".

"Ali mislim da Šengen nije ugrožen, moramo da damo sve od sebe da sačuvamo i zaštitimo najveće dostignuće evropskih integracija. To je ono što građani Evrope očekuju od nas", poručio je Avramopulos.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva