:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2017   12:05

0

125

Austrijski ministar i Brnabić: Vladavina prava prioritet

Brandšteter je, na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, istakao da je veoma važno za Srbiju da nastavi sprovođenje neophodnih reformi u oblastima u kojima je to potrebno, pre svega u oblasti ekonomije i vladavine prava.

Najavio je da će upravo vladavina prava biti prioritet Austrije tokom predsedavanja Savetu EU naredne godine i ponovio podršku Austrije Srbiji u evropskim integracijama, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Brnabić i Brandšteter su ocenili da su odnosi Srbije i Austrije veoma dobri i da ih treba dalje razvijati u interesu čitave Evrope.

Premijerka Brnabić saopštila je da strateški pravci nove vlade i dalje ostaju ekonomska stabilnost, vladavina prava i efikasnije sudstvo, regionalna stabilnost i evropske integracije Srbije.

Brnabić je istakla da e-uprava ostaje njen prioritet kao predsednice Vlade.

Ona je zahvalila Vladi Austrije na podršci u oblasti e-pravosuđa i najavila da će Srbija u što skorijem periodu krenuti sa implementacijom u ovoj oblasti.

Sagovornici su se složili da je veoma važno zajednički raditi na suzbijanju sajber kriminala i da je neophodno zajednički koordinisati aktivnosti na nivou Evrope.

Vicekancelar Brandšteter izvestio je premijerku Brnabić da Austrija naredne godine obeležava završetak Prvog svetskog rata i pozvao Srbiju da se uključi u obeležavanje ovog, za Evropu, veoma važnog datuma.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva