:

:

TV Most

clock

April 20, 2018   12:05

0

183

Austrija snažno podržava evropski put Srbije


Ministarka i austrijski ambasador razmatrali su i rezultate reformskog procesa, situaciju u regionu i prioritete predsedavanja Austrije Savetom EU u drugoj polovini godine.




Posebno je naglasila rezultate u ekonomiji, vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i navode o značaju naše države kao faktoru regionalne saradnje i stabilnosti.



Naravno, svesni smo da ima još posla u svim navedenim oblastima, dodala je ministarka Joksimović, uz konstataciju da će urađeno biti u funkciji napretka građana.



Izveštaj je, takođe, kako je ocenila, značajan indikator i za otvaranje novih poglavlja.



Obavestila je Lutertotija da je država spremna za otvaranje pet poglavlja: 33 - finansijske i budžetske odredbe, 9 - finansijske usluge, 13 - ribarstvo, 18 - statistika i 17 - ekonomska i monetarna unija.



Naglasila je da Srbija očekuje da će tokom bugarskog predsedavanja Savetom EU u prvoj polovini godine, otvoriti više od dva poglavlja.



Ministarka evropskih integracija je istakla da su za Srbiju stabilnost i napredak veoma važni kako za region, tako i za EU u celini. Veruje da bi zalaganje Beograda - da je mir preduslov saradnje i razvoja, trebalo da slede svi u regionu.



Ambasador Luterorti je poručio da Austrija snažno podržava jasno proervopsko opredeljenje i strateški interes Srbije da postane članica EU.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva