:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2016   12:05

0

137

Austrija priprema Nikelsdorf za ogradu

Å ef odseka za upravljanje granicom pitanje stranaca pokrajine Burgenland pukovnik Kristijan Knopf objasnio je novinarima da se postavlja novo upravljanje granicom, u koji spadaju i ograde sa obe strane kontrolnog punkta.

Ograde, kako je dodao, za sada neće biti podignute, već se vrše pripreme.

Ograda će, u slučaju stupanja na snagu novog upravljanja granicom, biti postavljena od autoputa A4 u pravcu prostora na kojem se održava muzički festival "Nova Rok", dužine od oko 1,8 do dva kilometra.

"Tu trenutno postavljamo držače u zemlju", kazao je Knopf objašnjavajući da se radi o ogromnim šrafovima koji se uvrću u zemlju.

"Ograda trenutno neće biti postavljena", naglasio je on dodajući da se planira radni deo ograde u pravcu puta B10 ka železničkoj pruzi, gde se postavljaju isto tako držači.

Knopf je istakao da se na arealu Nikelsdorf radi kako bi prelaz bio adaptiran za različite potrebe, zasnovano na događanima od prošle godine, kada je izbeglička kriza pokazala da nedostaje infrastruktura.

Do sada su postavljena dva kompleksa sa ukupno 130 kontejnera u kojima može da se vrši registracija izbeglica.

U oblasti parkirališta za teretna vozila i iza policijske stanice od puta B10 do autoputa A4 već se postavlja fiksna ograda, dodao je Knopf.

On je istakao da se ta ograda postavlja radi zaštite, pošto su za vreme radova pojedinci pokušali da provale, a na drugoj strani i što se u tom delu granice nalaze uhapšeni.

Druga ograda treba da poveže dve tačke, onoj na kojoj policija kontroliše automobile do autoputa gde ulaze teretna vozila, i do sporednog puta.

Na taj način želi se sprečiti da neko zaobiđe kontrole.

Austrijske vlasti već duže vreme sprovode kontrole na prelazu Nikelsdorf, što dovodi do gužvi prilikom ulaska u zemlju.

Vozila se propuštaju samo kroz jednu traku, a sumnjive automobile, pre svega kombi vozila, policija izdvaja i kontroliše u zatvorenoj traci.

Novim upravljanjem granice Austrija se priprema za eventualni novi talas izbeglica koji bi došao iz pravca Mađarske.

Slično upravljanje granica postavljeno je i prema Sloveniji kod Å entilja na prelazu Å pilfeld.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva