Vesti
Australija pooštrava kriterijume za državljanstvo

10:15, 20.04.2017

|

Izvor: RTS

Bolje poznavanje engleskog jezika, duži boravak u zemlji i dokaz integracije, kao što je posao, neke su od oštrijih mera koje Australija nemerava da uvede za dobijanje državljanstva, saopštili su zvaničnici.
Foto Tanjug
Premijer Australije Malkom Ternbul rekao je da se u novom testu insistira na pravim australijskim vrednostima, umesto sadašnjeg sa višestrukim izborom, prenosi AP.

"Ovo će biti dobro za kandidate, dobro za naciju, naglašavanje australijskih vrednosti kao kriterijum za australijsko državljanstvo", rekao je Ternbul novinarima, dodavši da takve promene nisu zbog administracije, već zbog posvećenosti australijskim vrednostima.

Budući Australijanci moraće da pokažu da poznaju engleski jezik, da borave u zemlji najmanje četiri godine, dok sadašnji propisi nalažu da je godinu dana boravka dovoljno za zahtev za državljanstvo.

Ministar za imigracije Peter Daton rekao je da će biti dodatnih policijskih provera za buduće građane, a da bi počinioce porodičnog nasilja odmah trebalo diskvalifikovati.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design