:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2018   12:05

0

202

Atina paralisana, hiljade građana protestuje zbog reformi



U prvom radničkom protestu u 2018. godini, zatvaranje metro stanice u Atini, koju dnevno koristi 938.000 građana, izazvalo je kolaps u saobraćaju u gradu u kojem živi 3,8 miliona ljudi, prenosi Rojters.



Brodovi su ostali zablokirani u lukama, bez mogućosti da isplove zato što su radnici otpočeli štrajk, a državne bolnice morale su da se oslanjaju na rezervno osoblje, jer su doktori otišli sa posla.



Kako je AP ranije izvestio, tokom demonstracija koje su organizovali sindikati ispred zgrade vlade u Atini zbog mera štednje povređen je lakše jedan policajac, dok je pokušavao da spreči demonstarnte da izađu iz autobusa kojim su se dovezli.



Demonstranti su došli do ulaza zgrade gde je kabinet premijera, navela je agencija, dodajući da se protesti zahuktavaju uoči glasanja o novom zakonu o merama štednje.



Agencija je navela da su se demonstranti potom mirno razišli i niko nije uhapšen.



Poslanici danas počinju debatu o novom zakonu koji ima 1.326 strana, a kojima su predviđeni smanjenje beneficija i oštrija pravila u vezi s održavanjem štrajkova.



Grčka agencija ANA navodi je da je sindikat PAME pozvao na proteste u ponedeljak, 15. januara, za kada je zakazano glasanje o zakonu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva