:

:

TV Most

clock

Maj 03, 2015   16:49

0

287

Atelje 212 na festivalu u Rijeci

Ove godine u zvaničnoj takmičarskoj selekciji po izboru Bojana Munjina je osam predstava iz Češke, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Rumunije.

Iz Beograda osim Ateljea 212, učestvuje i JDP sa predstavom “Razbijeni krčag” Hajnriha fon Klajsta u režiji Igora Vuka Torbice i BITEF Teatar sa predstavom “Kratka priča o Antihristu” Andraša Urbana.

Srpski teatri su u proteklih desetak godina više puta učestvovali, a i nagrađivani na festivalu u Rijeci, navodi se u saopštenju Ateljea 212.

Odluku o nagradama ove godine doneće žiri u sastavu Tatjana Mandić Rigonat, Sandra Lončarić Tankosić i Robert Raponja.

Predstava "Kazimir i Karolina", koja po rečima selektora govori “o krizi, ljubavi i beznađu”, na programu je 5. maja uveče na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

U predstavi igraju Bojan Dimitrijević, Jelena Đokić, Marinko Madžgalj, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nebojša Ilić, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Radomir Nikolić, Vladan Matović, Irena Popović, Vladimir Gurbaj i Danilo Tirnanić.

Međunarodni festival malih scena (MFMS) u Rijeci pokrenut je 1994. godine kao Hrvatski festival malih scena, pod umetničkim vođstvom svoga osnivača, glumca Nenada Šegvića i prvog selektora - pozorišnog kritičara Dalibora Foretića.

Od 1999. godine postao je međunarodni festival savremenog izraza, prvorazrednog glumačkog pozorišta koje omogućava najneposredniji dodir izvođača i publike.

Kao festival takmičarskog karaktera (nagrade u desetak kategorija), izrastao je u jedan od najprestižnijih pozorišnih događaja u regionu. Organizator i osnivač festivala su Grad Rijeka i HKD teatar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva