:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2015   12:05

0

131

Asocijacija za skretanje pažnje s glavnih problema

Halimi je u tom kontekstu posebno apostrofirao predsednika opštine Preševo Ragmija Mustafu, istakavši da postoji nezadovoljstvo velikog broja građana, zbog čega je i najavljen protesni skup za 18. septembar.

"Predsednik opštine je bio zainteresovan za neki događaj koji bi zasenio probleme... U Preševu smo dobili porodilište, dok u drugim mestima premijer Aleksandar Vučić razgovara o otvaranju privrednih pogona i novih radnih mesta", rekao je Halimi novinarima na obeležavanju postojanja 25 godina njegove stranke.

Halimi je istakao i da danas nismo čuli ništa novo, a da tek treba da se vidi o čemu se radi, jer, dodao je, učesnici skupa samo su teorijski razgovarali, ali ne i o konkretnim problemima, tako da će se tek videti šta će od svega toga biti.

On je ponovio i da je osnivanje asocijacije legitimno, ali da odbornici njegove stranke, inače pojedinačno najjače stranke u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, nisu učestvovali u tome, jer misle da način na koji je pripremljeno donošenje odluke o asocijaciji neće doprineti rešavanju problema.

Halimi kaže i da je ta odluka prvo trebalo da bude razmatrana na nivou sve tri opštine, pa tek onda, kada se zauzme stav, da se održi zajednička sednica.

Predstavnici pet političkih stranaka Albanaca koje deluju na području Preševa, Bujanovca i Medveđe danas su na zajedničkoj sednici odbornika formirali asocijaciju tri opštine, a cilj je da Albanci na jugu Srbije dobiju ista prava kao što imaju Srbi u ZSO na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva