:

:

TV Most

Foto: Tv Most

clock

Septembar 13, 2017   16:03

0

241

Arno Gujon:Važno da deca zdravo žive i bave se sportom

Učenici Uroš Mašić i Milena Zdravković ne kriju zadovoljstvo i raduje se poklonu za koju kažu da će im pomoći u bavljenju atletikom .

Profesor fizičkog vaspitanja Dejan Dimitrijević ističe da su im sportska oprema i rikviziti za vežbanje nedostajali i da je pomoć značajna ne samo za Prilužje već i za čitavo Kosovo i Metohiju .

"Ovi pokloni će nam omogućiti da trkačkim disciplinama , koje nismo imali , posvetimo više pažnje, ", kaže on i dodaje da škola broji 280 učenika i da su osvojili 37 medalja i diploma.

Francuski humanitarac Arno Gujon kaže da je u ovim mališanima prepoznao volju i motivaciju i da im je zato donirao opremu kako bi bili bolji i uspešniji.

"Naša pomoć neće stati na ovome, juče smo doneli i podelili sportsku opremu za jedan odbojkaški klub u Lepini, fudbalski klub u Gračanici i sutra nastavljamo sa Štrpcem ", rekao je on i dodao da će sagledati kome je još oprema potrebna kako bi je nabavili i poklonili.

Prema njegovim rečima ne sme se zapostaviti pomoć u sportskoj opremi , postoje projekti i iz oblasti kulture jer kako je naglasio "život nije samo puko preživljavanje već je važno da deca zdravo žive i bave se sportom".

Arno Gujonu je u ime AK u Prilužju uručena zahvalnica za sve što godinama radi za Srbe na KiM.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva