:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Mart 09, 2018   12:05

0

210

Arno Gujon nastavlja da pomaže Srbima na KiM


Poslednjih dana zime toplo je u vrtiću i ambulanti u Livađu kod Prištine. Za grejanje tih objekata do nedavno su koristili čvrsto gorivo.



"U ovom vrtiću u Livađu, ima 17 dece. Usled čestog nedostatka struje, obično smo koristili ugalj i drva, nekad smo se grejali i na struju", navodi direktor predškolske ustanove Dragan Mitić.



Medicinska sestra Karolina Danić navodi da je jako teško sa jednim šporetom grejati ceo Dom zdravlja.



"Sa jednim šporetom može se grejati samo jedna sobica. I sada kada dođu pacijenti, ako dođe žensko, moraju svi da izađu. Nelogično je sa jednim šporetom grejati ceo Dom zdravlja, celu ambulantu", objašnjava Danićeva.



Pored kotlarnice, u vrtiću i ambulanti, postavljeni su novi radijatori. Mališanima su podeljeni pokloni i igračke.



Francuska humanitarna organizacija sakupila je sredstva za kompletno renoviranje i proširenje školske zgrade u Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice. Srpski đaci u ovom selu sada imaju i sportski teren.



U renoviranje je uloženo više od 50.000 evra.



Arno Gujon ne misli da stane u pružanju pomoći.



"Ukupan broj škola koje smo renovirali u prethodnih šest godina u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom je 31, u vrednosti od preko 600.000 evra. Narednih dana nastavljamo sa otvaranjem škola i takođe ćemo imati sastanke sa predstavnicima humanitarne organizacije 'Majka devet Jugovića', sa Svetlanom Stević, da razgovaramo o budućim projektima u oblasti poljoprivrede i stočarstva", navodi Arno Gujon.



Organizacija "Majka devet Jugovića" rukovodi narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, i obezbeđuje dnevni obrok za više od 2.000 ljudi.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva