:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2015   04:04

0

228

Arlov obišao decu u Prizrenu i selu Novake

Tokom susreta u manastiru Svetih Arhangela Arlov je naglasio da ih velika udaljenost ne sprečiva da obiđu srpsko stanovništvo i u ovom delu Kosova i Metohije želeći na taj način da im pokaže da prijatelji iz Republike Srpske ni njih nisu zaboravili. Odbor je pripremio poklone, a Sindikat Energetike Republike Srpske svakom koje živi u ovom delu Kosova i Metohije obezbedio materijalnu pomoć u iznosu od 100 evra.

„Izuzetno mi je drago da sam danas na ovom svetom mestu. Svi Srbi na celom svetu trebalo bi da posvete više pažnje Srbima i srpskoj deci na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Arlo i uputio poziv deci iz Prizrena da zajedno sa decom iz Štrpca posete Republiku Srpsku.

Svoje zadovoljstvo ovom posetom i poklonima iskazali su i roditelji.

„Mnogo nam znači što misle na nas i što nas nisu zaboravili. Već dva puta smo bili gosti Banjalučanima i ostavili su lep utisak. I ove godine nas je gospodin Arlov pozvao u goste“, rekla je Evica Đorđević iz Prizrena.


Milica Dejković iz sela Novake naglašava da im više znači sama poseta ali im je i svaka pomoć dobrodošla.

Jeromonah Ilija je izrazio zahvalnost gostima iz Republike Srpske, kao i američkom službeniku Timotiju Eklundu, koji se pridružio uručivanju novčane pomoći.

„Odlučićemo šta da kupimo za ovu decu si da nas ako Bog da bude više, da nastavimo da pomažemo da svi budu zadovoljni“, rekao je jeromonah Ilija i dodao da prisustvo Milice iz Prizrena i dece koja se danas okupila uliva nadu da manastir Svetih Arhangela neće ostati bez vernika.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva