:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2018   12:05

0

213

Arlov i Popović o odlasku dece sa KiM u Republiku Srpsku


Opštinu Gračanica danas je posetio predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu iz Banja Luke Milorad Arlov. Gosta iz Republike Srpske primio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. Oni su, između ostalog, razgovarali o boravku učenika sa Kosova u Republici Srpskoj.

„Ove godine boravak će se organizovati od 16. do 23. juna. Iz opštine Gračanica po prvi put ići će dva autobusa dece, jedna grupa biće u Modriču, a druga u Brodu, zato što je prošle godine obavljeno bratimljenje OŠ „Kralj Milutin“ iz Gračanice i OŠ „Sveti Sava“ iz Broda“, kazao je Arlov.

Arlov je kazao da se ova poseta organizuje sedmi put u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Republike Srpske“. „Ovo će biti i najmasovnija poseta do sada jer očekujemo dolazak oko 900 dece u 18 gradova i opština RS“, kazao je on.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se Arlovu i građanima Republike Srpske za pomoć i podršku koju pružaju srpskom narodu na Kosovu.

„Gospodin Arlov i građani Repulike Srpske iskreni su prijatelji Opštine Gračanica i njenih građana. Sa nama su i kada se radujemo i kada nam je teško. To nam veoma znači i vema smo zahvalni za sve što su učinili i čine za nas“, kazao je Popović.

Nakon razgovora sa predsednikom Popovićem, Arlov je obišao manastir Gračanicu, a sutra će obići Babin Most i Kosovsku Mitrovicu, navodi se u saopštenju.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva