:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

232

Argentinski predsednik: Potraga za podmornicom se nastavlja


Argentinska mornarica je ranije saopštila da je zabeležila nešto što "odgovara eksploziji" u blizini područja u južnom delu Atlantskog okeana u vreme kada je poslednji signal iz te zone 15. novembra uputila argentinska podmornica na svom putu od južne luke Ušuaja do obalskog grada Mar del Plata.



Ovo saopštenje argentinske mornarice navelo je porodice nekih članova posade da odustanu od nade za njihovim spasenjem, a zvaničnici mornarice i stručnjaci su zabrinuti da bi čak i ukoliko je podmornica netaknuta već samo potonula, njena ekipa mogla da ostane bez kiseonika, prenosi AP.


"Nestanak i potraga za podmornicom 'San Huan' potresli su sve Argentince. Ovo je veoma težak trenutak za sve, ali očigledno, najviše za porodice 44 člana posade. Ovde sam da vam garantujem da ćemo nastaviti sa potragom, posebno sada kada imamo pomoć čitave međunarodne zajednice", rekao je Makri u svom prvom obraćanju povodom nestanka podmornice.



Više od 12 aviona i brodova učestvuje u međunarodnoj potrazi na površini od 480.000 kilometara kvadratnih što je skoro kao površina Španije.



Argentinska mornarica je danas saopštila da Rusija u pomoć šalje vazdušnu posadu u Antonovu, a brod u južnoj luci Komodoro Rivadavia se sprema da preveze američku podmornicu za spasavanje u oblast koja se pretražuje.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva