:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2015   12:05

0

144

Aranžman sa MMF-om bio bi dobar signal svima

Savić je, u jutarnjem Dnevniku RTS-a, podsetio da je misija MMF-a pre tri meseca boravila u Beogradu i dala "zeleno svetlo" za novi aranžman.

"Na Bordu je danas da proceni da li dobijamo aranžman. Očekujemo pozitivnu odluku", ističe Savić.

Prema njegovim rečima, odobravanje aranžmana sa MMF-om bio bi dobar signal svima, i domaćim i stranim investitorima, da je Srbija na dobrom reformskom putu.

"Saglasnot MMF-a sa onim što se radi na reformama je u ovom trenutku snažan signal da ono što se dešava ide u dobrom pravcu", navodi predsednik Saveta guvernera NBS.

Savić podseća da je Evropska centralna banka "olabavila" svoju politiku i da će odobriti određenu količinu novca, koja će moći da bude usmerena Srbiji ako percepcija stanja u zemlji bude dobra.

Predsednik Saveta guvernera NBS podseća da su prve reforme izvršene kada su prošle godine promenjeni Zakon o radu i Zakon o privatizaciji, a drugi paket reformi kada se počelo sa procesom fiskalnog prilagođavanja.

"Ovo je "zeleno svetlo" za ono što je urađeno. I garancija onoga što je ključno za nas - fiskalne strategije koju treba spovesti i reforme javnih preduzeća, za šta će i Svetska banka dati podršku", ističe Savić.

Kako kaže, "zeleno svetlo" će značiti i mogućnost priliva sredstava koja su obezbeđena, ali su do sada bila uslovljena.

Prema njegovim rečima, aranžman sa MMF-om biće podsticaj, ali i velika odgovornost da se na reformama istraje do kraja.

Odluka Borda direktora MMF-a o četvrtom aranžmanu sa Srbijom biće saopštena kasno večeras.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva