:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

188

Apostolova:Ratifikacija sporazuma o demarkaciji važna prekretnica


"Ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom u Skupštini Kosova predstavlja važnu prekretnicu za Kosovo i njegov narod. Ratifikacija je konkretan primer posvećenosti Kosova dobrosusedskim odnosima. Takodje, znači da je ispunjen jedan od preostala dva kriterijuma za viznu liberalizaciju", navela je Natalija Apostolova.





Ona je u pisanoj izjavi navela da je to bio dug, a ponekad i mukotrpan proces, ali je na kraju rezultat pravi za narod Kosova, dodavši da žali što je juče u Skupštini nekoliko puta bacan suzavac u pokušaju da se spreči izglasavanje sporazuma.



"Snažno osudjujem svaki čin nasilja nad kosovskim zakonodavcima. Takva praksa nema mesta u političkom diskursu. Nadamo se i očekujemo da je saradnja izmedju stranaka oko ratifikacije sporazuma o demarkaciji znak da stvari dolaze na mesto", rekla je Natalija Apostolova.



Ona je istakla da se sada pažnja mora usmeriti na jačanje napretka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.



"Očekujemo da će sve strane nastaviti da naporno rade u ispunjenju preostalog uslova za viznu liberalizaciju i jačanju evropske perspektive Kosova", navela je Natalija Apostolova.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva