Vesti
Apostolova:Ratifikacija sporazuma o demarkaciji važna prekretnica

12:00, 22.03.2018

|

Izvor: Beta

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova ocenila je danas da ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom u Skupštini Kosova predstavlja važnu prekretnicu za Kosovo i gradjane Kosova.


"Ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom u Skupštini Kosova predstavlja važnu prekretnicu za Kosovo i njegov narod. Ratifikacija je konkretan primer posvećenosti Kosova dobrosusedskim odnosima. Takodje, znači da je ispunjen jedan od preostala dva kriterijuma za viznu liberalizaciju", navela je Natalija Apostolova.

Ona je u pisanoj izjavi navela da je to bio dug, a ponekad i mukotrpan proces, ali je na kraju rezultat pravi za narod Kosova, dodavši da žali što je juče u Skupštini nekoliko puta bacan suzavac u pokušaju da se spreči izglasavanje sporazuma."Snažno osudjujem svaki čin nasilja nad kosovskim zakonodavcima. Takva praksa nema mesta u političkom diskursu. Nadamo se i očekujemo da je saradnja izmedju stranaka oko ratifikacije sporazuma o demarkaciji znak da stvari dolaze na mesto", rekla je Natalija Apostolova.Ona je istakla da se sada pažnja mora usmeriti na jačanje napretka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije."Očekujemo da će sve strane nastaviti da naporno rade u ispunjenju preostalog uslova za viznu liberalizaciju i jačanju evropske perspektive Kosova", navela je Natalija Apostolova.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design