TV Most - Apostolova ohrabruje Prištinu:Vi ste ravnopravni,budite ubedljivi
Vesti
Apostolova ohrabruje Prištinu:Vi ste ravnopravni,budite ubedljivi

17:05, 25.04.2018

|

Izvor: Tanjug

Šefica Kancelarije Evropske unije u Prištini, Natalija Apostolova, ohrabrila je danas vlasti u Prištini, porukom da treba više da rade na tome da ubede države koje još nisu priznale kosovsku nezavisnost da to učine u, kako je navela, bliskoj budućnosti.


Šefica misije EU, u kojoj pet država članica nije priznalo jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, rekla da je "Kosovo ravnopravno sa ostalim državama regiona".
Apostolova je na forumu "Naredne decenije na Kosovu: Unapređenje reforme, regionalna saradnja i evropske integracije", rekla da što se tiče proširenja neće biti olakšanja ili kratkih puteva, te da će biti i drugih pitanja u Strategiji.


Ako moram da kažem šta donosi Izveštaj, mogu reći da je to mešana slika. Kosovo je napredovalo rešavanjem pitanja demarkacije s Crnom Gorom, jer je to pitanje dugo bilo otvoreno. Ali, u Izveštaju za Kosovo ima još dosta otvorenih pitanja, kao što je vladavina prava, gde želimo na vidimo napredak, takođe i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, rekla je Apostolova.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design